Finlаnda – lider in fericire. Secretul cautarii calitatii si echilibrului

Finlanda -lider in fericire

Secretul cautarii calității și echilibrului

Tot mai multi dintre noi iubim stilul minimalist, concentrat pe calitate si eliminarea elementelor inutile. Cаnd scoti tot ce este in surplus, ramai cu esentialul si te concentrezi pe valoros. Gаndeste-te doar cum te-ai simti intr-o camera decorata cu flori artificiale, pene roz, tavanuri stralucite, draperii in cateva straturi, versus o camera cu geamuri mari, o canapea minimalista si un dulap plin cu carti, totul in culori neutre si linii clare? 

Iar daca vrei sa te concentrezi si sa-ti pui gаndurile in ordine, cu siguranta vei intra in camera laconica si inca vei deschide geamul sa fii mai aproape de natura. In echilibru cu natura.

Minimalismul a patruns adanc in preferintele multora nu doar in materie de design, dar si in moda, arta, arhitectura. Mai nou – e o alegere imbratisata tot mai mult de parinti si in materie de jucarii. Acest design se caracterizeaza prin forme simple, linii clare si utilizarea unei palete reduse de culori care nu irita ochii.

Finlanda - lider in fericire

De ce iubim jucariile din lemn?

Tendinta actuala in industria jucariilor se reflecta in preocuparea crescаnda pentru design minimalist si materiale naturale. Jucariile din lemn sunt in voga in zilele noastre inclusiv datorita valorilor pe care le transmit: conectarea cu familia si natura in timpul jocului, protejarea sanatatii si a lumii de plastic si substante chimice. De apreciat ca jucariile minimaliste sunt adesea mai durabile si mai sigure pentru copii, deoarece nu au detalii care pot fi distruse sau pot constitui un pericol.

Durabilitatea dintr-o jucarie va fi cautata ulterior si intr-o relatie

Un copil care creste cu jucarii din lemn invata sa respecte mediul si sa se respecte pe sine. Iar “curatenia” si “durabilitatea” dintr-o jucarie va fi cautata ulterior si intr-o relatie, desigur daca parintii il vor invata acest concept. Un copil care creste inconjurat doar de ce este valoros si important va fi marcat de asta mai tarziu. Si nu ma refer cаnd spun “valoros” la masini scumpe ori haine de brаnd.

Cautarea frumosului, promovata inca de la nastere, va forma un adult cu aplecare catre frumusete si echilibru, indiferent de drumul pe care va merge.

Copilul va cauta mai intai de toate ce este “mai bun” chiar daca asta inseamna mai putin. Va invata de mic care ii este nevoia, iar adult fiind va cauta doar ce-l face implinit fara prea multe excese si lucruri/relatii ieftine.

Cum sa fii fericit la tine acasa

Anual, organizatia ONU pentru Dezvoltare Umana publica clasamentul World Happiness Report, care evalueaza fericirea tarilor in functie de mai multi factori, cum ar fi venitul, sanatatea, libertatea, confortul social si satisfactia in viata personala. 

In martie 2022 s-a facut public raportul pentru 2021. Finlаnda a ocupat prima pozitie in clasament, fiind considerata cea mai fericita tara din lume. Romania se situeaza pe locul 46 din 149. Cineva va spune ca e bine, altcineva va comenta de rau. Dar vezi mai intai partea plina a paharului. Mii de familii din Romania pot fi la fel de fericite ca finlаndezii, doar daca adopta un comportament si un stil de viata diferit de multime. Si nu trebuie sa te muti neaparat in Finlаnda, dar chiar ai ce invata de la ei, astfel incat sa fii implinit la tine acasa.

Finlаndezii pretuiesc calitatea, simplitatea, echilibrul si valorile durabile. Ei apreciaza modul de viata sanatos, in armonie cu natura si cu familia. 

Finlаndezii sunt cunoscuti pentru valorile lor democratice si libertatile individuale, precum libertatea de exprimare si de alegere. Ei sunt un exemplu de toleranta si apreciaza oamenii care sunt respectuosi cu ceilalti.

Finlаndezii se concentreaza pe educatie si formare, credinta fiind ca acestea sunt cheia succesului si a fericirii. Ei valorizeaza, de asemenea, productivitatea, precum si dorinta de a face o contributie pozitiva la societate si la mediu.

Finlаndezii cauta calitate, echilibru, libertate si educatie, valori care le asigura o viata fericita si satisfacatoare.

In acord cu aceste valori isi cresc si copiii. Iar acum alegerea e la tine. Ce poti prelua pentru familia ta?

Calitate, echilibru si conexiune vei simti in noile modele pe puzzle-uri mecanice din lemn de la trufflestaste.com Pentru un week-end relaxat si conectat cu cei dragi, alege sa asamblati impreuna chiar de vineri seara un glob, un camion sau o moara de vant. Te alegi si cu o piesa de decor minimalista, dar si cu o jucarie pe care copilul o va indragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *