Cu puzzle timpul tau liber nu va mai fi niciodata la fel

Cu puzzle timpul tau liber nu va mai fi niciodata la fel

În week-end, în vacanță sau în unele seri mai puțin aglomerate, încearcă o activitate care îți va aduce un plus de relaxare, concentrare și dispoziție bună. Ar fi păcat să nu știi cât de multe beneficii obții în timp ce asamblezi un puzzle. Puzzle-urile, adaptate vârstei, au o mulțime de beneficii atât pentru copii mici cât și pentru adulții de toate vârstele. Aceste beneficii se răsfrâng atât asupra sănătății emoționale cât și a celei mentale. Și există multe studii efectuate de doctori în neurologie și psihologie care au demonstrat acest lucru.

Se sintetizează dopamina, care îți menţine o stare generală pozitivă. Vei simți concentrare, motivare și bucurie de fiecare dată când potrivești piesele.

Creierul gândește cu ambele emisfere cerebrale concomitent. Un creier relaxat și activ te face să fii mai energic și productiv, iar antrenamentul cu multe piese mici contribuie la creșterea atenției și a capacității de concentrare.

Creativitatea și imaginația nu vor cunoaște limite. Iată de ce puzzle este o metodă fantastică de revigorare.

E o activitate recomandată când simți că ești în burn-out sau când vrei un week-end liniștit în care să-ți încarci bateriile.

Remediu antistres și metodă de meditație gratuită. Un puzzle te face să te concentrezi în liniște și să te relaxezi. Dacă îl elaborezi singur atunci ești 1 la 1 cu tine și ai timp să meditezi “la rece” ceea ce te supără și să găsești soluția potrivită, la fel precum găsești și piesa potrivită.

Prilej pentru comunicare caldă și deschisă. Un puzzle mecanic sau jigsaw mai complicat este recomandat să-l elaborezi alături de familie sau prieteni. Aceasta de fapt e misiunea KROKI: să aducem împreună la masa de puzzle familia mare și prietenii. Rezolvarea puzzle-urilor antrenează și capacitatea de rezolvare a problemelor. Ar fi bine să înțelegem că și provocările din viața reală se rezolvă după același principiu- pas cu pas și poate chiar cu susținerea celor dragi.

Vei simți satisfacerea celor 3 nevoi psihologice de bază: nevoia de conectare, competență și control care, împreună, duc la o stare generală de well-being.

Răbdarea și rezistența la frustrare, trăsăturile magice care ne face mai toleranți și mai înțelepți tot se antrenează cu puzzle.

S-a demonstrat că copiii care rezolvă de mici puzzle-uri adaptate vârstei încep să vorbească mai devreme, întrucât aceeași parte din creier răspunde și de motorică fină și de limbaj.

Imbunătățește memoria și atenția și previne boala Alzheimer. Suntem optimiști, dar anii trec. Nu aștepta când copiii vor crește ca tu să ai timp. Începe chiar de azi o pasiune care îți va aduce doar beneficiu și absolut nici un dezavantaj.

Dezvoltă imaginația și orientarea în spațiu. Dacă alegi modele mecanice, creierul tău va fi pus la o încercare care te ajută să găsești mai rapid soluții și vei începe să vezi lucrurile din mai multe puncte de vedere.

Când alegi puzzle- protejezi natura și oamenii de poluare. Puzzle-urile din lemn sau din carton sunt o alternativă sănătoasă. După ce ai asamblat modelul rămâi cu o frumoasă piesă de decor sau poți să-l dăruiești altcuiva să se bucure.

Iți faci prieteni noi. Ca și în oricare domeniu de hobby, poți cunoaște alți oameni pasionați de puzzle cu care să comunici sau chiar să faci schimb de modele. În acest mod îți “lărgești” experiența fără mari cheltuieli.

Cadou inteligent și divertisment accesibil pentru timpul liber. Este o idee minunată de cadou pentru o persoană inteligentă. Atunci când ești în căutarea cadoului perfect pentru o persoană pe care o cunoști mai mult sau mai puțin, niciodată nu vei da greș dacă alegi un puzzle. Uneori cadourile ajung să fie nepotrivite sau inutile, însă un puzzle va fi apreciat de fiecare dată.

Acum, că te-ai convins cât e de “sănătos” și util să elaborezi puzzle, ce-ar fi să schimbi scenariul tradițional al unui weekend și să-l petreci altfel?

Cu KROKI timpul tău liber nu va mai fi niciodată la fel.

Așa că te invit să vezi modelele mecanice și jigsaw, puzzle-urile în formă de hărți și alege ceva potrivit pentru gașca cu care îl vei asambla.

Fii atent(ă), unele modele de camioane pot necesita ore în șir de concentrare, așa că asigură-te că faci echipă bună cu cineva răbdător și tolerant la un asemenea gen de activitate.

Încearcă să pui telefonul mai departe, fă-ți camera cât mai luminoasă, așează-te comod și despachetează puzzle de la KROKI.

Asamblarea puzzle-urile este un prilej minunat să stați de vorbă pe îndelete, iar comunicarea cu cei apropiați e ca un balsam pentru suflet. Este unul din hobby-urile care pune accent și pe socializare. Apropo, este chiar mai vechi decât ți-ai imaginat. Provine din Anglia, încă din secolul al XVIII-lea.

Primul cel mai mare interes pentru puzzle a fost în timpul Marii Depresiuni, când unii oameni au căutat metode de concentrare, iar alții- o sursă accesibilă de divertisment că să uite de problemele financiare. Totuși prima categorie a înțeles că soluția problemelor era o minte lucidă și concentrată și nu un creier care să mascheze provocările.

Al doilea val de interes a fost, cum ți-ai dat probabil seama, în timpul pandemiei COVID-19. Oamenii aveau nevoie de ocupație în căminele lor, iar printre cele mai căutate modele au fost cele cu peisaje din natură.

Cu KROKI timpul tău liber nu va mai fi niciodată la fel. Va fi plin de concentrare, satisfacție și dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *