Stii care e cea mai vinduta jucarie din lume?

Cubul Rubik, cunoscut si ca “Cubul Magic” sau “Cubul lui Rubik”, a fost inventat de profesorul ungar, arhitectorul Erno Rubik in 1974. A creat cubul, in timp ce era profesor la Institutul de Arte si Meserii din Budapesta. El a inteles ca vroia sa arate conceptul de spatiu tridimensional intr-un mod concret si amuzant, si a inventat cubul ca un instrument didactic. 

Cubul Rubik este un puzzle 3D care consta din sase fete colorate, fiecare cu 9 piese, care pot fi rotite in jurul axelor. Scopul jocului este de a aranja piesele in asa fel incat fiecare fata sa aiba o singura culoare.

Rezolvarea lui implica intelegerea modului in care piesele se misca in jurul axelor si cum pot fi aranjate pentru a forma o imagine uniforma pe fiecare fata. 

El a devenit extrem de popular in anii ’80, cand a fost lansat pe scara larga in intreaga lume. A devenit un fenomen global, iar multi oameni au inceput sa invete metode pentru a rezolva cubul cat mai rapid posibil.

Tu ai reusit sa rezolvi cubik rubik?

Exista mai multe metode pentru a rezolva cubul Rubik, dar cele mai populare sunt metoda Fridrich si metoda Roux. Gasesti pe youtube solutii pas cu pas. Te incurajezi sa porti cu tine un Cubik Rubik care te va salva de plictiseala in timp ce iti astepti randul la banca sau cu o alta ocazie. E mai util sa pui creierul in miscare decat sa-ti consumi timpul cu retele sociale.

Ce nu stiai despre cubik rubik

Cubul Rubik a fost considerat drept una dintre cele mai vandute jucarii din lume. Dupa ce a fost inventat in 1974, a devenit rapid popular in Europa de Est si apoi in intreaga lume. A fost lansat pe scara larga in anii ’80 si a devenit un fenomen global, vanzandu-se in milioane de exemplare. Pana in 2021, s-au vandut peste 350 de milioane de cuburi Rubik in intreaga lume, ceea ce il face una dintre cele mai vandute jucarii din istorie.

Alte jucarii care au avut un impact major si au fost vandute in milioane de exemplare ar fi Barbie, Lego,Furby, Tamagotchi, si jucarii din seria Star Wars, Harry Potter.

Cubul Rubik este inca popular si astazi. Competitii de rezolvare a cubului au loc in intreaga lume. Exista, de asemenea, variatii ale cubului, cum ar fi cubul Rubik cu mai multe fete sau cubul Rubik cu mai multi cubiti. Prin rezolvarea cubului, jucatorii isi pot dezvolta abilitatile spatiale, gandirea logica si capacitatea de a rezolva probleme, aceasta fiind o provocare intelectuala si amuzanta pentru cei care il abordeaza.

Cubul Rubik este considerat un joc inteligent deoarece provoaca creierul sa lucreze in moduri diferite si imbunatateste abilitatile cognitive precum atentia, memoria si capacitatea de rezolvare a problemelor. Prin rezolvarea cubului, jucatorii isi pot dezvolta si imbunatati abilitatile analitice si de gandire spatiala.

Erno Rubik a mai primit numeroase premii si distinctii pentru inventia sa, inclusiv premiul pentru inventatorul anului in Hong Kong si premiul pentru inovatie in design la Salonul International de Jucarii din Nuremberg. El continua sa fie implicat in activitati creative si educationale, si inca preda la Institutul de Arte si Meserii din Budapesta.

Cubul este deosebit de util pentru copiii mici care pot sa-si dezvolte cu el motorica fina. Ne referim la copiii de gradinita care sunt capabili sa-l roteasca. Chiar daca acestia nu vor reusi sa-l rezolve, simpla rotirea a lui si concentrarea le va aduce mult folos.

Pentru un plus de imaginatie si distractie incleie stichere sau abtibilduri mici cu animale, diferite obiecte cu care interactionezi in viata de zi cu zi. Copilul va roti de exemplu de 3 ori cubul iar ordinea in care vor veni imaginile pe una din fete va fi subiectul unei povesti pe care o va inventa chiar el.

Este un joc minunat pentru un drum lung cu masina care va alunga plictiseala si va face calatoria sa fie de neuitat. 

Ti-a placut idea? Mult spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *