Elibereaza-te de rutina prin pasiuni in 4 pasi

Elibereaza-te de rutina prin pasiuni in 4 pasi

Cum te simti atunci cаnd practici hobby-ul tau preferat? Un om care își practică pasiunile este asemenea unui vas plin cu energie și inspirație. E implinit, relaxat, energic si in echilibru cu sine si cu cei din jur.

Pentru unii pasiunea e doar o distractie, pentru altii- o activitate. Cei mai bogati oameni sunt acei care si-au facut din pasiune o afacere. Acesti oameni au invatat timpuriu cum sa-si gestioneze timpul ca sa reuseasca sa desfasoare un hobby cu placere.

Impartasesc cu tine la final o tehnica de la Brian Tracy, un renumit speaker motivational, care te va ajuta si pe tine sa-ti faci timp pentru pasiuni.

  • Beneficiile practicarii unui hobby
  • Pasiunea pierdută: cum si de ce oamenii au renunțat la hobby-ul preferat
  • 4 pasi ca sa-ti faci timp pentru pasiuni

Beneficiile practicarii unui hobby

Hai sa vezi mai intai ce pasiuni au majoritatea oamenilor. O regasesti si pe a ta in lista sau poate ti-ar fi interesanta una dintre ele. Din domeniul artei ar fi pictura, sculptura, muzica, dansul, literatura si poezia. Pentru unii oameni arta e ca o vesnica primavara. Atletismul, înotul, ciclismul, yoga, dansul, fitness-ul, alpinismul și multe alte activități fizice ii atrag pe oamenii hiperactivi. Cei dornici de libertate calatoresc, fac camping ori fotografiaza. Pasionații de hobby-uri ca lucrul manual, puzzle, bricolajul, tricotatul, gătitul, cofetăria, designul, își pot găsi satisfacția în creația de lucruri noi și frumoase. Precum vezi lista e mare, la fel si beneficiile reale pe care le obtii dintr-un hobby.

Făcând ceea ce iubești, poți elibera stresul și tensiunea acumulată în alte aspecte ale vieții tale. Pasiunea poate fi o modalitate excelentă de a te relaxa și de a-ți încărca bateriile. De asemenea reduce anxietatea și depresia, deoarece te poate ajuta să te concentrezi pe activități plăcute și să te distrezi. Poti deveni mai inspirat si poti gasi idei inovatoare. Împărtășind pasiunea cu alți oameni, iti creezi legături sociale puternice, iti formezi prieteni care să te încurajeze să continui să te dezvolti in aceasta directie.

Pasiunea pierdută: cum si de ce oamenii au renunțat la hobby-ul preferat

De cele mai multe ori oamenii renunta la pasiuni din lipsa de timp. Jobul sau familia presupune mult timp si energie dedicata. Dar asta nu e un impediment si acusi te vei convinge. Altii renunta la pasiuni din motive financiare, schimbari din viata de familie sau pur si simplu isi pierd interesul. E posibil sa-ti pierzi interesul atunci când nu ai un scop sau nu ai cu cine sa impartasesti acelasi hobby.

Adevarul este ca pasiunile oferă o modalitate de a te bucura de viață și de a-ti îmbunătăți calitatea vieții, oferindu noi oportunități de creștere personală. Ca sa nu iti pierzi interesul “sapa mai adanc” si imprieteneste-te cu oamenii care iubesc aceeasi activitate.

Tehnica in 4 pasi ca sa-ti faci timp pentru pasiuni

Tehnica “Mai mult, mai puțin, a începe, a finaliza” este una dintre cele mai cunoscute tehnici de productivitate dezvoltate de Brian Tracy. Aplica pasii de mai jos iar schimbarea nu va intarzia sa apara. O poti aplica in toate aspectele vietii tale.

  1. Mai mult: Identifică activitățile care iti aduc cele mai bune rezultate și concentrează-te pe acestea. Doar 20% din activitățile tale generează 80% din rezultate.
  2. Mai puțin: Scoate in evidenta care sunt activitățile care nu-ti aduc beneficii reale și elimină-le sau reduce-le din ritualul tau zilnic.
  3. A începe: Stabilește obiective clare prin care sa-ti atingi obiectivele și începe să lucrezi la acestea imediat.
  4. A finaliza: Concentrează-te asupra finalizării activităților tale cheie. Asigură-te că îți îndeplinești obiectivele și finalizezi proiectele cu succes.

Si ar mai fi ceva util pentru tine. Te incurajez sa aplici!

Prioritizează pasiunile tale in functie de cât de importante sunt pentru tine. Astfel, poți aloca mai mult timp pentru cele care iti sunt de valoare.

Fă-ți un program fix si nu lasa alte sarcini să te împiedice. Ti-ar fi util să îți setezi un timp anume în fiecare zi sau săptămână pentru a te dedica pasiunii tale.

Învață să delegi. Poti cere ajutorul familiei sau să angajezi pe cineva să te ajute cu sarcinile de rutina. Nu e vorba de lene, dar poate mai util ar fi sa angajezi pe cineva sa-ti spele geamurile iar tu sa te dedici unui lucru care te motiveaza.

Gaseste un grup de oameni cu aceleași pasiuni. Vei avea o motivatie mai mare sa te dedici activitatii tale de suflet si vei vedea ca vei reusi sa-ti faci timp. În plus, ai putea excela invatând de la alti oameni.

Învață să spui nu sarcinilor neesențiale pentru tine, astfel încât să poți acorda mai mult timp pasiunilor tale.

Acum, ca stii trucurile care iti genereaza mai mult timp pentru pasiuni, faptul ca nu mai practici acel hobby placut este doar o scuza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *