Suntem asemenea celor cu care ne bem cafeaua. ESTI DEACORD?

Suntem asemenea celor cu care ne bem cafeaua

Hai sa specificam din start: nu subestimam ceaiul. Il iubim foarte mult si il savuram cu placere. Este optiunea numarul unu alaturi de sandwich-ul de la dejun. Si tot ceai vom alege cind ne este frig sau doare gatul. Indiferent ca va fi negru, verde, cu lamiie sau cu zahar, ceaiul nu poate fi comparat cu cafeaua. 

Cu toate acestea cafeaua este preferata multor oameni, in special in timpul orelor de munca. O servesti in timp ce lucrezi la calculator sau iti faci o pauza speciala pe care s-o dedici doar ei? Hai sa vedem ce este mai rentabil.

Pauza de cafea este o sursa importanta de energie si concentrare. Drept urmare imbunatateste productivitatea si eficienta la locul de munca. Aceasta ajuta la imbunatatirea starii de spirit, a concentrarii si a performantei cognitive, precum si poate avea beneficii pentru sanatate, cum ar fi reducerea riscului de boli de inima si diabet. 

Cofeina, ingredientul activ din cafea, este un stimulent care poate ajuta la cresterea vigilentei si la reducerea sentimentelor de oboseala. Aceasta mai reduce oboseala mentala si creste productivitatea. Cu toate acestea, este important sa ne amintim ca toleranta pentru cofeina poate varia si prea multa cafea poate duce la efecte secundare negative, cum ar fi tahicardie, anxietate si dificultati de somn. E in responsabilitatea ta sa-ti cunosti limitele sanatoase!

Pauzele de cafea, o sursa importanta de energie si concentrare

Pauzele regulate de cafea pot fi o sursa importanta de energie si concentrare pentru multi oameni.

Este un moment ideal pentru ca sa te conectezi cu colegii. Vei observa ca-ti creste motivatia, iar daca ai vreo intrebare, colegii vor fi dispusi sa te ajute.

Suntem asemenea celor cu care ne bem cafeaua?

Se spune că suntem asemenea celor cu care ne petrecem timpul, deoarece ne influenteaza gandurile, actiunile si comportamentul. Persoanele cu care ne inconjuram au o mare influenta asupra noastra, iar alegerea lor poate avea un impact pozitiv sau negativ asupra vietii noastre. Este important sa ne inconjuram cu oameni pozitivi, sustinatori si ambitiosi, care ne pot ajuta sa atingem obiectivele si sa ne atingem potentialul. Aceasta poate fi comparat cu obiceiul de a bea cafea cu prietenii ori colegii unde acestia ne pot influenta in mod pozitiv si ne pot oferi sprijin si idei inovatoare.

Cercetarile arata ca cafeaua poate avea un efect pozitiv asupra starii de spirit, ajutand la reducerea simptomelor de depresie si anxietate, si poate contribui la o stare generala de bine.

Totodata va fi o oportunitate pentru o pauza fizica in care sa-ti odihnesti ochii sa-ti indrepti spatele, sa te misti prin birou, sa iesi la soare…

Hai sa vedem ce poti face in timpul pauzei de cafea! De mentionat ca activitatile de mai jos sunt la discretia ta, nu le “intinde” mai mult de 10 minute. 

-Asculta o melodie fara ca sa stai la monitor;
-Suna un prieten drag;
-Iesi afara sau la balcon si priveste in departare;
-Citeste citeva pagini dintr-o carte (fizica), nu la calculator;
-Deseneaza cu creionul ceva, de exemplu ceasca din care bei;
-Pastreaza in sertar un album de colorat. Ne referim la desene complicate in accord cu pasiunile tale.
-Elaboreaza un puzzle. Bineinteles ca nu-l vei duce la capat in 10 minute daca este din multe piese. Dar nimeni nu te impiedica sa ai in sertar un puzzle pe care sa-l elaborezi cite un pic in timpul pauzelor. 

Ai putea opta pentru un puzzle mecanic cum ar fi un glob, o moara de vant sau o cutie eleganta pe care sa le pastrezi pe masa ta de birou dupa asamblare. Vor atrage priviri si vor spune despre tine ca esti o persoana cu bun gust.

Apropo, detalii marunte incepand de la ceasca din care iti bei cafeaua, ordinea de pe birou, stiloul cu care scrii in carnetelul dragut, toate au un impact pozitiv asupra productivitatii tale.

La final spala ceasca si pune-o la loc! Bea suficienta apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *