Motive pentru a vopsi un puzzle din lemn

Prin vopsire, poți transforma un puzzle din lemn într-o operă de artă. De asemenea poți experimenta o activitate plăcută și relaxantă. Majoritatea puzzle-urilor din lemn pot fi vopsite, cu condiția să fie folosite vopsele speciale și să se respecte instrucțiunile de utilizare. Cu toate acestea, în funcție de modelul puzzle-ului, poate fi dificil sau nerecomandat să-l vopsești.

Dacă vrei să personalizezi un puzzle de lemn, urmează acești pași simpli pentru a vopsi și decora puzzle-ul după preferințele tale sau în conformitate cu încăperea în care ai dori să-l afișezi ca decor.

  • Cum să pregătești puzzle-ul și locul în care îl vei vopsi
  • Alegerea culorilor și a tipului de vopsea
  • De ce să vopsesc un puzzle din lemn?

Mai întâi de toate curăță puzzle-ul de lemn și asigură-te că puzzle-ul este curat și uscat. Poți utiliza o cârpă umedă sau o perie moale pentru a curăța fiecare piesă.

Pregătește suprafața de lucru: acoperă masa sau blatul cu hârtie de ziar sau folie de protecție pentru a preveni orice deteriorare a suprafeței de lucru. Poți, de asemenea, să utilizezi o pânză de protecție pentru a proteja suprafața de lucru de eventualele pete de vopsea. E recomandat acest lucru în special dacă vopsești puzzle-ul cu copilul. Dacă însă dispui de o grădină și e cald, puteți ieși în natură și nu mai aveți grijă decât de haine să nu se vopsească și ele.

Alege culorile și vopseaua potrivită

Alege culorile preferate sau cele care au ceva în comun cu puzzle-ul sau interiorul din casă. Cu toate acestea nimeni nu-ți interzice să faci abstracție și să vopsești o broască din piese puzzle într-o altă culoare decât cea verde.

E indicat să folosești vopsea acrilică sau tempera, ambele disponibile într-o varietate mare de culori.

Vopseaua tempera are avantajul că este sigură pentru utilizarea în școli și în mediul casnic, deoarece nu conține substanțe toxice sau vapori nocivi. De asemenea, se curăță ușor cu apă și săpun, ceea ce face curățarea pensulelor și a suprafețelor de lucru mai ușoară.  Este o vopsea pe bază de apă care se usucă repede și este disponibilă într-o varietate de culori.

Nu vei da greș nici cu cea acrilică. Vopseaua acrilică este rezistentă la apă și se usucă repede, ceea ce o face ideală pentru vopsirea puzzle-urilor din lemn. De asemenea, este disponibilă într-o varietate de culori vibrante și poate fi amestecată pentru a crea noi nuanțe. Dacă totuși îți vine complicat să te decizi, întreabă consultantul din magazinul de papetărie.

Hai să începem!

Aplică cu o pensulă mică un pic de vopsea pe fiecare piesă de puzzle. Poți utiliza o singură culoare pentru toate piesele sau încearcă culori diferite pentru a crea un model sau un design.

Lasă vopseaua să se usuce. După ce ai terminat de vopsit toate piesele, lăsați-le să se usuce într-un loc aerisit și însorit. Asigură-te că le-ai întors și pe partea cealaltă, pentru a se usca uniform.

Finalizează puzzle-ul. După ce vopseaua s-a uscat complet, poți asambla puzzle-ul. Desigur ai putea mai întâi de toate să asamblezi puzzle-ul și apoi să vopsești. Depinde de model care succesiune ar fi mai reușită.

Nimeni nu va nega că vopsirea puzzle-ului din lemn e o activitate plăcută și creativă. În acest mod un puzzle obișnuit devine un obiect personalizat și unic. Ai grijă să folosești culorile potrivite pentru a crea un design original și plăcut ochiului.

De ce să vopsesc un puzzle din lemn?

Vopsirea unui puzzle din lemn îți permite să-l personalizezi și să-i creezi un design unic și original. Fie că scoți din anonimat un obiect de decor, fie că dai frâu liber talentului de pictor. Uneori un puzzle viu colorat și frumos poate fi mai atractiv vizual și poate fi un element decorativ excelent într-o cameră sau un spațiu de lucru.

Totodată vopsirea ajută lemnul la protejarea suprafeței și poate preveni deteriorarea sau zgârierea puzzle-ului dacă, de exemplu, este o mașinică sau un model care se mișcă cu motor de cauciuc.

Acoperirea lemnului cu vopsea poate preveni deteriorarea sau decolorarea provocată de expunerea la lumina soarelui sau la alți factori externi.

În general, vopsirea unui puzzle din lemn poate fi o activitate distractivă și creativă, care poate transforma un simplu puzzle într-un obiect personalizat și unic. Este important să utilizați vopsea adecvată și să respectați instrucțiunile de utilizare pentru a obține cele mai bune rezultate. În caz contrar te alegi cu un puzzle deteriorat din punct de vedere estetic, dar functional totuși. Dacă ți se întâmplă să nimerești într-o astfel de situație, ia-o drept învățătură. La următorul model inspiră-te cu culori de pe internet și alege vopsea potrivită ca să nu o dai în bară.

Înainte de a vopsi un puzzle din lemn, este recomandat să verifici instrucțiunile de utilizare și să faci un test pe o mică suprafață a puzzle-ului pentru a te asigura că vopseaua nu va afecta calitatea sau structura puzzle-ului. De asemenea, asigură-te că ai la îndemână șervețele umede înainte să începi lucrul, astfel încât atunci când greșești cu o picătură, să repari imediat greșeala.

La KROKI găsești o gamă largă de modele din lemn pe care le poți vopsi. De la vehicule, căsuță pentru păpuși sau căsuțe pentru pisici, și ajungând chiar la animale de companie în varianta mecanică: câine, pisică, sau broască țestoasă.

De menționat că puzzle-urile jigsaw de la KROKI sunt illustrate de Andreas Preis, un artist german care a studiat designul comunicațiilor la Nürnberg. La 5 ani a decis să devină „pictor fără șef“, iar în 2009 a absolvit Universitatea Georg-Simon-Ohm. Așa că încurajează-l pe al tău copil să picteze puzzle-urile din lemn. Nici nu știi ce artist se ascunde în el.

KROKI– care vrea să aducă familia și prietenii împreună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *