Puzzle-uri din lemn: detalii care le fac deosebite

puzzle din lemn copii harta lumii

Istoria puzzle-urilor de lemn este veche. Acestea au fost create în secolul al XVIII-lea în Anglia, ca un joc educațional pentru copii. Mai târziu, acestea au devenit un joc popular de divertisment și de relaxare pentru toate vârstele. Mai întâi au apărut puzzle-uri din lemn și apoi din carton. Deci ai o încurajare în plus să investești într-un puzzle anume de lemn.

Diferența dintre puzzle-urile de lemn și cele de hârtie este enormă. Primele sunt realizate din piese de lemn tăiate precis și sunt mai durabile decât cele de hârtie. Din punct de vedere tactil, puzzle-urile din lemn sunt plăcute la atingere. Știi acea senzație a mâinilor atunci când modelezi ceramica? E foarte relaxant. Și cu puzzle-urile se întâmplă la fel dacă materialul este lemn.

Unele puzzle-uri de lemn sunt realizate într-un mod tridimensional, permițând construirea unor structuri complexe, cum ar fi turnuri, castele și clădiri. Sunt și educative în același timp, deoarece permite să gândești în spațiu și să vezi abstract, iar acest lucru trebuiec antrenate la orice vârstă, mai cu seamă la copii.

Puzzle-urile de lemn pot fi personalizate cu imagini și fotografii, ceea ce le face un cadou unic și personal pentru prieteni și familie. Cu siguranța personalizarea tricourilor nu mai atrage așa mulți oameni ca înainte. Lemnul însă nu se va demoda niciodată, iar un puzzle din lemn cu fotografii e durabil, elegant și original.

Jocul de puzzle-uri de lemn poate ajuta la dezvoltarea abilităților cognitive și motorii, precum și la îmbunătățirea concentrării și a abilităților de rezolvare a problemelor. Iarăși pentru copii este extrem de important în primii ani de viață, când se formează conexiunile interneuronale. De menționat că o data cu înaintarea în vârsta creierul suferă modificări. Dacă însă ne antrenăm constant pe parcursul vieții citind, rezolvând exerciții intelectuale, jucând puzzle ori șah, creierul se păstrează în formă. Iată de ce puzzle-urile țin boala Alzheimer departe.

Există o gamă largă de puzzle-uri de lemn cu teme diferite, de la natură și animale, la monumente și peisaje urbane. Într-o măsură oarecare prin această activitate se explică sinteza de dopamină. Un puzzle din lemn cu un peisaj care îți place îți aduce satisfacție la nivel vizual, tactil și intelectual.

Puzzle-urile din lemn bucură toate vârstele. De la copii la adulți, există o varietate de puzzle-uri de lemn pentru toate vârstele și nivelurile de dificultate. Alese conform vârstei, acestea constituie o soluție ideală de cadou atunci când ești în pană de idei. Ba chiar mai mult este un cadou durabil și inteligent.

Restaurarea puzzle-urilor de lemn e posibilă. Știai că dacă deții un puzzle de lemn vechi și deteriorat, există specialiști care îl pot restaura și aduce la viață din nou? Laserul și tehnica modernă permite restaurarea unei bucăți, astfel încât iubitul tău model să revină la viață.

Puzzle-urile de lemn pot fi privite ca o formă de artă, întrucât acestea pot reprezenta imagini și fotografii complexe și pot fi expuse ca obiecte decorative în case și birouri. Mai cu seamă atunci când tu sau cei apropiați îl elaborați împreună, acesta devine o lucrare de suflet.

Un puzzle din lemn poate fi un obiect de decor minimalist și elegant, care poate aduce un plus de personalitate oricărui interior. Unul dintre avantajele puzzle-urilor din lemn ca obiect de decor minimalist este faptul că pot fi utilizate în diverse moduri și locuri din casă. De exemplu, un puzzle simplu cu forme geometrice poate fi pus pe o masă de cafea sau pe o raftă, oferind un aspect modern și minimalist. De asemenea, un puzzle mai mare sau mai complex poate fi expus ca piesă centrală a unei galerii de artă casnice sau poate fi utilizat pentru a decora un perete gol.

Ba chiar mai mult decât atât, puzzle-urile din lemn sunt o opțiune excelentă pentru persoanele care doresc să se implice într-un proiect creativ și să se distreze în același timp. Acestea pot fi lăsate așa cum sunt sau pot fi vopsite în culori vibrante, în funcție de preferințele și gusturile fiecărei persoane. Vopsirea poate fi o modalitate excelentă de a personaliza puzzle-ul și de a-l face să se potrivească perfect cu decorul casei sau cu gusturile persoanei care îl va realiza. Și nu în ultimul rând e o modalitate perfectă de a ține un copil mai mult timp departe de ecrane: mai întâi îl asamblează, apoi cu entuziasm se joacă dacă e un model mecanic, iar în cele din urmă îl colorează.

Și nu în ultimul rând un puzzle din lemn poate fi o bucurie pe care să o transmiți altcuiva. Dacă te muți într-o altă locuință de exemplu, s-ar putea să fii nevoit să reduci din  unele obiecte pe care le iai cu tine. Dacă decizi să faci acest lucru și cu un puzzle, fii sigur că mulți vor fi bucuroși să-l primească în dar și să-l elaboreze.

Credem că este foarte important să petrecem timp împreună, să facem lucruri care ne plac, să zâmbim, să discutăm și să ne redescoperim pasiunile. De aceea, KROKI vrea să aducă momente de bucurie și conexiune pentru familii și prieteni. Poate uneori în timpul săptămânii ne este greu să dedicăm suficient timp fiecărui membru din casă, întrucât avem atâtea de făcut. Vrem să credem că fiecare familie așteaptă cu nerăbdare week-end-ul să se dedice celor dragi în timp ce elaborează un puzzle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *